Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Utbyggingen av Ski sentrum

Nå og i årene fremover blir det bygget mye rundt om i Ski sentrum. Både kommunen, staten, fylkeskommunen og private utbyggere har prosjekter på gang i området.

innbygger ser på utbygging av ski stasjon
Du som bor i og beveger deg gjennom Ski sentrum vil se og oppleve flere store utbygginger i årene fremover. Dette bildet ble tatt da Bane NOR begynte arbeidet med vestsiden av nye Ski stasjon. Foto: Ski kommune

Prosjektene er i forskjellige faser til enhver tid. Når du ser det begynner å skje ting i omgivelsene, har prosjektene vært gjennom flere faser allerede - blant annet oppstart av planarbeid, medvirkning og politisk behandling.

Prosjektene som pågår og vil pågå i Ski sentrum i årene som kommer, vil fortsette å påvirke både din hverdag og måten vi i kommunen arbeider og samarbeider på.

Hva skjer i sentrum nå?
De største prosjektene som pågår i sentrum nå, og som du ser og opplever tydelig når du beveger deg rundt i sentrum av Ski, er

Follobaneprosjektet (selve Follobanen) i regi av Bane NOR
Follobaneprosjektets delprosjekt Ski (nye Ski stasjon, Jernbaneveien, ny gateterminal for buss) i regi av Bane NOR 
Finstadbekken

Kommunen arbeider hele tiden med både kommunale og andre utbyggingsprosjekter. De fleste av prosjektene er nå i en såpass tidlig fase at du ennå ikke ser noe til dem i bybildet, men de kommer.

Kommende prosjekter i sentrum
Ett av kommunens kommende utbyggingsprosjekter i sentrum, som du etter planen vil se og merke i løpet av neste år, er

Nedre torg

Noen av prosjektene er mest tilretteleggende. De jobber vi med for å legge til rette for at utbygginger i Ski sentrum kan skje på en mest mulig effektiv og hensiktsmessig måte, samtidig som vi ivaretar innbyggerne og miljøet.

Noen av disse prosjektene er

Strategi for utbyggingsavtaler
Funksjons- og designplan for gater, torg og parker i Ski sentrum
Renovasjonsteknisk plan

En annen stor planlagt utbygging i Ski sentrum, er Akershus fylkeskommunes prosjekt

Ny videregående skole i Ski sentrum

Kommunen har et eget prosjekt på gang som jobber med kommunens funksjoner i noen av lokalene til den nye videregående skolen. Blant annet er det planlagt at biblioteket skal flytte dit.

I tillegg til alt dette, har flere private utbyggere boligprosjekter på gang i sentrum.

Statens vegvesen har også sine prosjekter på fylkes- og riksveger, deriblant

Fv. 152 Kirkeveien 
Fv. 35 Nordbyveien, Oppegårdveien - Vestveien

Hvor finner jeg mer informasjon?
På kommunens nettside får hvert offentlige prosjekt sin egen prosjektside når tiden er inne for å informere ut om de ulike prosjektene.
Merk at punktlistene på denne siden ikke er en komplett oversikt.

Er du utbygger eller lurer på hvordan planprosessene foregår, kan du begynne med å lese på siden vår arealplan og utbygging. Der finner du også linker videre til de enkelte prosjektsidene.

I kommuneplanen for Nordre Follo, arealdel Ski finner du mer om kommunens tanker rundt og planer for by- og tettstedsutviklingen.

Medvirkning og aktuelt
Du vil finne informasjon på forsiden av ski.no når det skjer noe spesielt i et av prosjektene som du kan ha behov for å vite om, for eksempel når du har mulighet til å medvirke med et høringssvar til et kommende prosjekt, trafikk blir midlertidig lagt om eller når noen begynner å grave i bakken.
Vi legger jevnlig ut aktuelle saker.
Muligheter for å medvirke finner du på siden vår høringer og offentlig ettersyn. Der legger vi også ut varsel om oppstart.
Oppdaterte rutetider og stoppesteder for busser og tog i området finner du på Ruter.no

Kontakt
Savner du informasjon om noen av de offentlige utbyggingsprosjektene her på kommunens nettside? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send en epost til prosjektleder som du finner kontaktinformasjon til på hver prosjektside, eller til informasjon@ski.kommune.no.


Publisert: 29.08.2019 09:48
Sist endret: 08.10.2019 10:29