Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Telefonvarsling om vann og avløp

Vi bruker telefonvarsling når det skal utføres vedlikehold som kan føre til uventet vannstans, og ved anbefalt koking av vann. Du kan selv kontrollere hvilke adresser du ønsker varslinger om.

Slik fungerer telefonvarslingen

Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner, og en automatisert talemelding til de kontaktpersonene som kun er registrert med fasttelefon.

Jobbtelefon eller hemmelig nummer?

Dersom du har mobiltelefon gjennom jobben knyttet til arbeidsstedets adresse, eller telefon som er reservert mot visning i telefonnummeropplysningstjenester (hemmelig nummer), får du i utgangspunktet ikke meldinger som kommunen sender ut som SMS eller talemelding. Derfor anbefaler vi at du sjekker om din telefon er registrert, og legger inn informasjon selv slik at du får varsel slik du ønsker. Telefonnummer som registreres i databasen blir holdt hemmelig for alle andre.

Hvordan sjekker jeg om jeg får varsel?

Vi anbefaler at alle kontrollerer og gjør eventuelle endringer i varslingssystemet (UMS Content Data Manager):

Logg inn for å se og endre dine varsler

Video som viser hvordan du logger inn og legger til en adresse på din oppføring

Her kan du også registrere deg på en adresse du ikke er folkeregistrert på, dersom du for eksempel ønsker å få varsel ved hendelser som berører fritidseiendom, studentbolig eller lignende. Merk at dersom telefonen din er registrert på arbeidsgiver, må du selv legge denne til på den folkeregistrerte oppføringen din for å få varsling på hendelser på hjemmeadressen.

Hvordan finner kommunen mitt telefonnummer?

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling er en sammenstilling av informasjon fra Folkeregisteret, nummeropplysning fra alle teleoperatørene og informasjon fra GAB-registeret. Innbyggere under 16 år ligger ikke i adressedatabasen, og mottar dermed heller ikke varsel.

Varsles også bedrifter?

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling inneholder også adresser og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene og bedriften, derfor anbefales bedrifter å endre eller legge til nummer og kontaktpersoner som skal varsles. Varslingssystemet er ment som en sikkerhet for din bedrift, virksomhet eller institusjon. Hvis vi skal kunne nå dere på en rask og effektiv måte, er vi avhengige av at riktig kontaktperson blir registrert. 

Merk at varsel til fasttelefoner skjer via automatisert telefonoppringing. Telefonnummer med automatisk svarttjeneste eller tastevalg for viderekobling er derfor lite egnet som kontaktnummer for næringsvirksomhet. Dersom din bedrift er registrert med et slikt nummer, bør nummeret endres for å være sikker på at bedriften mottar eventuell varsling.

Logg inn for å se og endre kontaktperson for bedrift

Sårbare abonnenter 

Ski kommune tar spesielle hensyn til såkalte sårbare abonnenter (abonnenter med spesielle behov for varsling ved endringer i vannkvalitet eller vannmengde). Det er spesielt lav terskel for å varsle denne gruppen, og gruppen vil bli prioritert med varsling ved driftsforstyrrelser på vannledningsnettet. 

Tjenesten tilbys til spesielt sårbare abonnenter som:

  • Alders og sykehjem
  • Frisører
  • Hoteller
  • Leger/medisinsk
  • Næringsmiddelindustri
  • Renserier/vaskerier
  • Restauranter/spisesteder
  • Skole/barnehage
  • Sykehus
  • Tannleger/tannhelse

Dersom du hører hjemme i en av disse gruppene, eller mener du er spesielt sårbar av andre grunner, kan du sette adressen din som sårbar abonnent i varslingssystemet.

Logg inn for å sette adressen din som en sårbar abonnent


Publisert: 23.11.2017 12:36
Sist endret: 24.11.2017 14:28