Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Gudstjeneste og lysmarkering

Fredag 15.12 ble det tradisjon tro avholdt lysmarkering på skolen og gudstjeneste i Ski nye kirke. Det ble to fine markeringer med stor grad av elevinvolvering og engasjement.

Elevene i kirken fikk julebudskapet både som fortelling og skuespill. Elever på 5. trinn og 3. trinn deltok aktivt med skuespill og sang, og skolekorpset spilte. Presten ga elevene skryt for at de kom raskt til ro i kirken, og det ble en fin gudstjeneste for elever, ansatte og de som ellers var med. I tillegg til fortellingen om det lille barnet var budskapet i kirken at  julen handler om å se de rundt oss som kanskje ikke ikke har det så greit. Det ble derfor en veldig fin avslutning på gudstjenesten da Daniel på 7. trinn mottok prisen for "Dagens ildsjel" av Ski kommune. Prisen deles ut til de som gjør en ekstra innsats til glede for andre, og Daniel mottok prisen for sitt engasjement i Redd Barna. Daniel er barneambassadør for Redd Barna, og har blant annet samlet inn penger gjennom sin egen innsamlingsaksjon. På diplomet han mottok sto det skrevet "Daniel 12 år har et hjerte av gull. Hvert år ønsker han seg penger til Redd Barna sitt arbeid i både jul og bursdagsgave..." Daniel fikk mange gratulasjoner av medelever etterpå, og det var tydelig at hans engasjement vekker respekt og beundring blant andre elever. 

kirka     

Julegudstjeneste 2017

 Daniel 

 Varaordfører, Daniel og rektor etter gudstjenesten

 

På skolen hadde de som ikke var i kirken en lysfest der budskapet også handlet om å bry seg om andre. Kirsten Underland fortalte elevene om det arbeidet hun og ektemannen driver i Kenya. Foreningen "Hjelp til selvhjelp i Afrika" driver et utviklingsarbeid der de samler inn penger til solcellelamper for familier som ikke har strøm i husene sine. Kirsten fortalte og viste bilder av arbeidet de gjør, og elevene var engasjerte tilhørere. De laget også fine tegninger som ekteparet Underland skal ta med seg da de på nyåret reiser til Kenya for å gi 38 nye familier solcellelamper (les mer om prosjektet www.selvhjelpiafrika.org ). I friminuttet etterpå arrangerte 7. trinn café der inntektene gikk til prosjektet. 

hjerte av lys

 Alle elevene som deltok på lysfesten tente et lys hver.

 


Publisert: 15.12.2017 14:23
Sist endret: 15.12.2017 15:09