Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Skolehunden Saga

Som eneste ungdomsskole i landet, har Haugjordet en egen skolehund.

Skolehund:
SagaSaga er en skolehund. Hennes oppgave er å ”være der” for elever i enkelttimer og dette foregår i samarbeid med spesialrådgiver på skolen. Eier av hunden er en av de ansatte på skolen, og er utdannet dyreassistert terapeut. Utdanningen disse to har tatt heter ”dyreassisterte intervensjoner” og er et studie ved UBM/Antrozoologisenteret i Ås. Saga har godkjent mentaltest og er utdannet til å omgås barn/voksne i ulike situasjoner. Saga er også utdannet redningshund i Norske Redningshunder og kan når som helst på døgnet bli kalt ut til søk etter savnet  person.

I all hovedsak foregår samhandling mellom elev og hund utendørs gjennom ulike typer aktiviteter som for eksempel  å gå en turer, sparke ball, trene ”søk”  eller ”spor” osv. Mye vil være opp til hva eleven ønsker og har behov for. Man kan også trene triks eller bare være sammen med hunden uten noen krav. Saga elsker nærhet og kos.

Utdannet hundeinstruktør er alltid til stede når hunden er i bruk. 

I feburar 2017 var det en lengre artikkel i VG Helg og VG+ om skolehunden og en av skolens tøffe 15-åringer som sto frem om sin hverdag med Saga.

Skolehunden Saga 
Foto: Terje Bringedal, VG

Det har stått om prosjektet og skolehunden i Dagsavisen.


En tidligere elev har også skrevet om skolehunden og hva hun kan brukes til


Publisert: 19.04.2016 10:52
Sist endret: 08.02.2017 10:43