Silya & The Sailors

Ett år etter at hun vant hele salen som solist til Ski Storband sitt jubileum høsten 2017, er Silya tilbake! Nå med et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge!

Silya er født og oppvokst i Oslo, der hun sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen.  Da hun var 15 år begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne/jazz dans på Statens Ballethøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance kompanier som gjorde shows for ulike scener, TV-produksjoner og artister. Etter studietiden jobbet hun også som danser/sanger i musikaler som ”Cabaret”, ”Chicago” og ”West Side Story”.

Silya’s første musikalske suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske hip-pop gruppen ”Multicyde”. De var signet til Warner Music, ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge, og turnerte i Skandinavia og Tyskland.

Etter Multicyde ble Silya signert hos Murlyn Music Group i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver. Columbia Records i New York fattet interesse for Silya, og signerte henne som solo artist. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun umiddelbart følte seg hjemme. Gjennom arbeid i USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta.
 
Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på "The Living Room" i NYC. I 2009 spilte hun inn albumet ”Peel Away” som ble utgitt gjennom plateselskapet Eusonia i 2011. ”Peel Away” er et sjelfullt og organisk album med eksperimentell instrumentering

I 2013 satte Silya sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein. Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i TV programmet "Stjernekamp” på NRK1 der hun tok Norge med storm, og ble kåret til ”Norges Ultimate Entertainer”.

Dette åpnet mange dører i hjemlandet, og albumet ”Unanchored” ble i 2014 gitt ut på Silyas eget label med lisens hos Sony Music Norway. ”Unanchored” ble innspilt i ”Degraw Sound”-studio i Brooklyn med hennes amerikanske ”Sailors”. Albumet mottok strålende kritikk og Silya turnerte Norge rundt samme sommer med sitt norske mannskap av ”Sailors”.  Gjennom 2016 & 2017 ga  Silya ut en kritikerrost EP trilogi med tittelen ”Life – Resolution – Heart”. Alle tre med ulike historier og musikalsk sound. ”Chapter 3: Heart” er innspilt uten hennes faste band, men intet mindre med: ”Det norske kammerorkester”.

Vinter 2018 kastet Silya loss og drar på TrioTokt med to av sine norske sailors; Truls Hval på gitar, og Sigurd Evensen på trombone i tillegg til at hun også var å se blant de syv fantastiske norske artistene som gjester årets sesong av ”Hver gang vi møtes”.