Benny Borg

Lørdag 10. februar får Rådhusteatret besøk av en sann legende. Benny Borg (71) kommer til Ski, og med seg har han musikere fra distriktet som skal fremføre låter både fra den kritikerroste «Den største reisen» og hans kommende plate med arbeidstittel «En dag på jorden».

Over 20 år etter at Benny Borg gav ut plate sist, ble «Den største reisen» møtt med massiv respons i 2016. Aftenposten kalte den «En kunstnerisk triumf», Dagbladet kalte det hans beste album og Dagsavisen noterte karrierehøydepunkt.

Tematisk er det kommende albumet en naturlig fortsettelse på det forrige, som var sterkt preget av at han nettopp hadde mistet sin kone gjennom en årrekke, Liv. «En dag på jorden» handler om veien videre – ut av sorgen, og om alle de nye dagene som kommer.

«Jeg har sydd sammen livet mitt igjen, sting for sting», synger han i låten som er gravitasjonspunktet på platen «Sting for sting».

Denne høsten har Benny satt opp en musikalsk forestilling om sitt eget liv. VG anmeldte forestillingen «Benny – da og nå» til terningkast fem: «Benny Borg byr på seg selv og tar med publikum på en personlig, varm og vemodig musikalsk reise».

Til Ski tar han nok med seg både «Balladen om Morgan Kane», «En spennende dag for Josefine» og «Den store dagen». På låter av nyere dato har han med seg Ski-musikerne Asbjørn Ribe, Per Amund Solberg og Johnny Hide, samt Åge Reite og Rune Berg som er produsenter på Bennys to siste plater som er innspilt i Lydbroderiet på Sofiemyr.

Med andre ord kommer dette til å bli en minnerik kveld fra hans første låt han skrev som 16-åring tidlig på 60-tallet, via 70-tallets mange Borg-slagere og frem til «Sting for sting» i dag.

Rett og slett «Benny – da og nå».