Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Vennskapskommuner

Ski kommune har tre nordiske vennskapskommuner og en samarbeidskommune i Estland

Etter initiativ fra foreningen Norden har Ski kommune vennskapsavtale med Pirkkala i Finland, Solna i Sverige og Gladsaxe i Danmark.
Kommunene møtes 2. hvert år og da deltar det representater fra både formannskapet og fra administrasjonen.

Formålet er å knytte bånd og opprette kontakter såvel innenfor det politiske arbeid, det administrative og det kulturelle. Det er særlig barn og unge som er målgruppen for dette arbeidet og da innenfor hele det utvidede kulturbegrepet.

Ungdommer i Ski har i en årrekke deltatt på nordisk leirskole der elever fra våre vennskapskommuner også deltar.

Ski kommune har også vennskapsavtale med Viimsii i Estland, et samarbeid som tar sikte på å fremme et kulturelt samarbeid med særlig fokus på barn og unge.

Ansatte i de respektive kommunene har besøkt hverandre og høstet verdifulle erfaringer og fått gode kontakter og venner.

Historikk
Vennskapsbytanken oppsto allerede før annen verdenskrig, hvor foreningen Norden tok initiativ til å etablere den første forbindelse mellom Uddevalla i Sverige og Thisted i Danmark i 1939. Krigen satte en stopper for videre utvikling, men allerede i 1945 tok man opp ideen.

Gladsaxe, Danmark er en nabokommune til København. Kommunen har 64000 innbyggere, bosatt på 25 kvadratkilometer. Foruten nærheten til København ligger Kastrup flyplass ikke langt unna.

Solna, Sverige er en nabokommune til Stockholm. Kommunen har 65000 innbyggere. Solna er vertskommune for Karolinska universitetssjukehus. Solna er en grønn by med store deler av Kungliga nationalstadsparken innenfor sine grenser.   

Pirkkala, Finland er en nabokommune til Tampere (Tammersfors). Kommunen har 16500 innbyggere. Pirkkala er vertskommune for Tampere (Tammersfors) flyplass. Pirkkala ligger vakkert til ved innsjøen Pyhäjärvi og er omgitt av skog og mark.

Viimsii, Estland      |     Foreningen Norden   


Publisert: 30.11.2015 17:59
Sist endret: 07.12.2016 08:56