Forstørr tekst Kontrast Tekst til tale

Facebook ikon Twitter logo Print side

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Kontra kulturskole

Kontra kulturskole

Om Kontra kulturskole

Ski kommunes kulturskole heter Kontra Kulturskole. Vi gir barn og unge i Ski opplæring i musikk og visuell kunst. Undervisningen legges opp individuelt slik at den passer for alle. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli elev i kulturskolen.

 Undervisningstilbud og påmelding     Reglement     Leie av instrument 

Undervisningen følger skoleruta, unntaket er at kulturskolens elever har undervisning i 36 uker i stedet for 38 som i grunnskolen. Elevene har tilgang til systemet Speedadmin der de finner informasjon om timene sine, konserter og kontaktinformasjon til læreren. 

facebook ikon Følg Kontra kulturskole på Facebook!

Samarbeid med andre 

Kulturskolen skal være et ressurssenter for kultur i Ski kommune, og det er per i dag et samarbeid med noen av skolekorpsene og med alle grunnskolene i kommunen. Rektor for kulturskolen sitter som kommunens representant i styret for Ski musikkråd.

Et av samarbeidsprosjektene med skolene er knyttet til Den kulturelle skolesekken, og alle elevene i 5. trinn samt elevene på valgfag sal og scene, får møte vår lærer i film/animasjon. Her får elevene brukt kreativiteten sin!

Undervisningstilbud

Kulturskolen skal være for alle, og med rammeplanen "Mangfold og fordypning", kom det en ny struktur for kulturskolen. For de som ønsker å bruke kulturskolen som en fritidsaktivitet uten andre forpliktelser enn å delta, kan de melde seg på et av tilbudene i breddetilbudet. I Ski er dette musikklek, musikkstart, Noas ark og kor (de yngste).

For de som ønsker å lære å spille et instrument eller å synge, passer det best med "kjernetilbudet". Her kreves det en egeninnsats hjemme og undervisningen gis i gruppe eller individuelt alt etter elevens behov og læring.

Har du gått en stund på kjernetilbudet og synes det er gøy å øve mye og begynner å få til ting, kan du søke opptak i fordypningstilbudet. Da får du også tilgang til prosjekter i Follopiloten der vi samarbeider med Norges musikkhøgskole. Foreløpig er det kun i musikk det tilbys fordypning.

Musikk

Kunst og film

Elevarbeider kunst

Priser

Musikk og kunst: 2200 kr i halvåret

Musikklek, kor, orkester og Noas ark: 1650 i halvåret (dersom man går på individuell undervisning i sang eller stryk, er kor og orkester gratis)

Elever som er tilknyttet skolekorps eller Kråkstadjazz, betaler sin kontingent til korpset. Prisen vil være ulik fra korps til korps.

Hvordan bli elev?

Målgruppen til kulturskolen er barn og unge under 19 år (ferdig på videregående), men vi kan ta inn voksne også om det er ledige plasser. Man må søke i vår nettportal, og da må man ha klart barnets fødselsdato og foresattes fødselsdato. Du kan lese om de ulike tilbudene før du bestemmer deg, og det går an å søke flere alternativer. På noen tilbud som piano, sang og gitar, har vi veldig lang ventetid. Derfor kan det være lurt å vurdere andre alternativer også. For eksempel om du vil synge, så er det lurt å starte i et av korene våre. Vi har også tilbud for de som er interesserte i film og kunst. Klikk på den blå knappen under og se på de ulike tilbudene våre.

Hovedopptaket skjer i sommerferien, og søknadsfristen for neste skoleår er 15. juni. Da blir man først satt på venteliste, deretter får man tilbud om plass når det blir ledig. Når dette blir, er veldig forskjellig fra tilbud til tilbud. Derfor kan det være lurt å se om det er noen flere alternativer som man kan søke på.

Våre undervisningstilbud og påmelding

For elever

 Innloggingsside for elever  

Brukernavnet er elevens fødselsdato (6 siffer), og om du har mistet passordet, kan du velge "hent passord" og du får det på en av e-postadressene som er registrert. Det er lurt å klikke på navnet øverst i høyre hjørnet på siden (etter innlogging) og skifte til et passord som er lett å huske for alle i familien.

På siden din finner du når timen din er, om det er noen endringer og kontaktinformasjon til læreren din. Her kan dere også skifte e-postadresse og telefonnummer selv slik at vi til en hver tid har riktig kontaktinformasjon til dere. Lærerne kan også lage notater til eleven som legger seg på siden. Her finner du også oversikt over konserter og arrangementer på skolen som det kan være morsomt å være med på.

Reregistrering for neste skoleår

Alle elever må bekrefte at de skal fortsette neste skoleår. Dette må du gjøre mellom 15.mars og 1. mai - da er portalen åpen for dette. Dersom du ikke gjør dette, mister du plassen i kulturskolen. Ta kontakt med kulturskolen på e-post  om du ikke får logget inn. Det er svært viktig at du sender e-post fra den adressen du ønsker å få tilsendt passord til slik at vi kan legge inn riktig adresse. For å gjøre dette, må du logge deg inn i Speedadmin og klikke for reregistrering. Følg instruksene på skjermen.

Reregistrering må også gjøres av alle som ønsker fortsatt å stå på venteliste. Tidsrommet for dette er det samme som for elever.

Bruksanvisning for reregistrering 

Drømmestipendet

Ungdom mellom 13 og 20 år kan hvert år søke om å bli nominert til Drømmestipendet. Hver kommune kan nominere 6 kandidater, en innen hvert fagområde (musikk, dans, drama, visuell kunst, skapende skriving og annet). Det viktigste kriteriet for å bli nominert, er at man har en sterk drøm om å gjøre noe med kunstfaget sitt. Det kan for eksempel være framtidsdrømmer. 

Les mer mer om Drømmestipendet 

Vanlige spørsmål

Hvor lange ventelister er det?

Det er veldig varierende. Vanligvis har vi veldig mange søkere på piano og gitar og noen ganger kan det bli flere års ventetid. Derfor er det lurt å se på om det kan være andre instrumenter som er like spennende. Vi har instrumenter til utlån og det samme har de flotte skolekorpsene i Ski.

Kan jeg søke midt i skoleåret?

Ja det kan du, men det er ikke sikkert at du får plass med en gang.

Jeg får ikke logget meg inn i Speedadmin. Hva gjør jeg galt?

Dersom du ikke får tilsendt passord når du trykker "glemt passord" kan det være at det er en annen e-postadresse i husstanden som er registrert som hovedadresse. Dersom du vil endre dette, sender du en e-post til kontra.kulturskole@ski.kommune.no for å få endret dette. Vi anbefaler alle å lage sitt personlige passord som alle i husstanden kan huske. Du kan også logge inn som foresatt med din eget fødselsdato (6 siffer). Da kan du velge mellom dine barn  øverst til venstre i det svarte feltet.

Hvordan skifter jeg passord i Speedadmin?

Klikk på navnet i høyre hjørne og "skift passord".

Kontaktinformasjon

Kulturskolen foretrekker å bli kontaktet på e-post. Dette fordi det gjør det lettere for oss å svare godt og grundig på dine spørsmål.

Føler du at det er bedre å snakke med noen, kan du enten kontakte vår inspektør Kjetil Dias Sørensen på 481 05 247 (jobber med drift av kulturskolen, oppfølging undervisning, elevlister/ventelister, rom etc) eller rektor Kjersti Sandvik på 952 07 923.

Fravær fra timen skal meldes til læreren din. Kontaktinformasjon finner du ved å logge inn i Speedadmin. Her finner du også informasjon om timer, fridager, konserter etc.


Publisert: 11.03.2016 08:00
Sist endret: 30.05.2017 14:58
Kontra kulturskole

Besøksadresse:

Drømtorpveien 31
1400 Ski

Postadresse:

Postboks 3010
1402 Ski

Telefon: 481 05 247