Forstørr tekst Kontrast Tekst til tale

Facebook ikon Twitter logo Print side

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Solborg bo- og aktiviseringssenter

 Om sykehjemmet

Solborg "sykehjemmet med det store hjertet" ønsker at alle våre medarbeidere bidrar til å gi våre beboere positive møter og gode øyeblikk. Vi satser mye på kulturarrangementer og aktiviteter hvor alle yrkesgrupper kan være med og bidra for våre beboere.

Vi har en bredt sammensatt personalgruppe bestående av sykepleiere, hjelpepleiere, assistenter, renholdere og kjøkkensjef med intitusjonskokker og assistent, på både varmt- og koldtkjøkken. Lege er her hver dag. Når du ringer oss eller kommer inn hovedinngangen, treffer du vår sekretær. Annen hver onsdag har presten andakt hos oss. Fotpleier og frisør er her til faste avtaler. Se oppslag. Til å styre alle disse flotte medarbeiderne har vi en liten administrasjon som holder til i 3 etg. Denne består av virksomhetsleder, driftsleder, økonomikonsulent, personalkonsulent, demenskonsulent og fagutviklingssykepleier. Vi har et felles siktemål for øyet, alle sammen;et godt liv for beboerne, preget av åpenhet og respekt, trygghet og glede.

Facebook logo Følg Solborg bo- og aktiviseringssenter på Facebook

Eikjoltunet

Hvordan søke om plass?

Det er Bestillerkontoret som behandler søknader om opphold på Solborg bo- og aktiviseringssenter

Søk om opphold på Solborg bo- og aktiviseringssenter

Aktiviteter

Alle avdelinger har egne aktiviteter gjennom uka. Se egne oppslag om dette. En del skjer også i felles regi:

Kafèen er åpen mandag til fredag mellom kl 1100-1300. Hver måned lages en aktivitetskalender som deles ut, henges opp og vi er selvsagt på Facebook. Der kan du se hva vi har gjort og hva vi planlegger å gjøre. En del aktiviteter er faste gjengangere, andre er mer sesong- , tema- og værorientert.

Vi drar på kafè, på kino, til vigelandsparken, i skogen, til Ski sentrum, Rammegård, ja nærmest overalt i Akershus og Oslo. Harryturer hører selvsagt med i turgruppas konsept.

Solborguka finner sted i begynnelsen av juni, med eget program. Vi nevner bare kort veteranbilkjøring, hatteparade, konserter og leker og den store sommerfesten.

Kulturgruppa arrangerer også ulike aktiviteter for beboerne; pubkvelder er populært og pårørende er spesielt velkommen! Konserter, utflukter, bakedager, bunadsshow og foredrag med ulike kåsører har også godt oppmøte. Vi abonnerer på konsertordning via Akershus Musikkråd, det gir oss 10 konserter årlig. Ellers må også nevne sansehagen; en trygg uteplass og arena for hyggelige treff for alle.

Vi spiller på lag med eksterne aktører: Røde Kors, Ski Sanitetsforening, Kiwanis, Lions, Frivillighetssentralen og Ski bygdekvinnelag. Disse står for mange arrangementer gjennom hele året, bl a trallesalg, hyggekvelder, Luiciatog, bakedag før jul og besøkshundtjeneste. Følg med på oppslag og på Facebook. Hver onsdag arrangerer vi onsdagskafè fra kl 1630-18.30. Pårørende er spesielt velkommen.

 

Aktivitetskalender

 Fra 12. juni starter vi Solborguka som er en tradisjon med mange aktiviteter og kulturelle innslag, både for beboerne og ansatte.

 

 Håndpleie Bålkaffe  Pus Kanin

Måltider

Det å samles rundt mat/måltider har alltid vært og er fortsatt viktig. Vi spiser sammen på avdelingene, i kantina, i hagen og på turer. Kjøkkenet tilbereder gode og varierte måltider fra bunnen av. Vi har matfaglig kompetanse til beste for beboerne, men som også ansatte drar nytte og glede av. Se ellers meny som henger oppe på postene, og som blir lagt ut på Facebook.

Fårikål Lunch Middag 17. mai kake

Brukerråd

Brukerråd er et forum der beboerne er representert vesentlig ved sine pårørende. Rådet var bl a en viktig pådriver for bygging av turstien rundt sykehjemmet. Se oppslag om brukerråd på avdelingene.

Besøkstider

På Solborg har vi ikke faste besøkstider; Slekt og venner er velkommen i utgangspunktet når som helst, så lenge det er til glede og hygge for beboer. Det kan tenkes situasjoner der det vil være beboers interersse å skjerme seg noe/bli skjermet. Dette tar vi opp hvis det blir aktuelt.

Praktisk informasjon

Merking av klær; Alle klær blir merket på vaskeriet det er derfor viktig at personalet gjøres oppmerksom på nytt tøy. Klærne må være lettstelte og tåle vaskerivask. Pent tøy/ulltøy må vaskes privat. Dere pynter beboers rom slik dere ønsker. Alle rom har uttak for kabler til TV og telefon.

Beboerkonti; Det er økonomikonsulenten som administrerer dette; ta kontakt for praktiske avtaler rundt beboers hverdagsøkonomi.

Ofte stilte spørsmål

Åpningstid i resepsjonen?

Vår resepsjon er åpen alle hverdager mellom kl 09.00-13.30.

Åpningstid i kafeen?

Kafèen er åpent for alle hver mandag til fredag mellom kl 11.00-13.00.

Onsdagskafèen er åpen for alle fra kl 1630-1830.

 


Publisert: 22.10.2015 13:11
Sist endret: 07.06.2017 10:25
Solborg bo- og aktiviseringssenter

Besøksadresse:

Eikjolveien 1
1400 Ski

Postadresse:

Pb 3010
1402 Ski

Telefon: 64 85 32 00