Facebook ikon Twitter logo Print side

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Solborg bo- og aktiviseringssenter

 Om sykehjemmet

 Solborg bo- og aktiviseringssenter har pr. idag 84 sykehjemsplasser, fordelt på 4 avdelinger, og dagsentra for personer med kognitiv svikt. I tillegg har vi aktivitetsavdeling, driftsavdeling med vaktmestere/sjåfører og renholdere. Vi har et storkjøkken som er Ski kommune sin totallevrandør av middager til kommunes bo- institusjoner. Vi har også catering levering og kantinedrift. Tilsammen er det ca 135 årsverk knyttet til virksomheten.

 

Solborg "sykehjemmet med det store hjertet" satser mye på kulturarrngementer og aktiviteter hvor alle yrkesgrupper kan være med å bidra for våre beboere. Vi har også høner og en katt som er til stor glede for våre beboere og ansatte.

 

Facebook logo Følg Solborg bo- og aktiviseringssenter på Facebook

Eikjoltunet

Hvordan søke om plass?

Det er Koordinerende tjeneste som behandler søknader om opphold på Solborg bo- og aktiviseringssenter

Søk om opphold på Solborg bo- og aktiviseringssenter

Aktiviteter

Alle avdelinger har egne aktiviteter gjennom uka. Se egne oppslag om dette. En del skjer også i felles regi:

Kafèen er åpen mandag til fredag mellom kl 1100-1300. Hver måned lages en aktivitetskalender som deles ut, henges opp og vi er selvsagt på Facebook. Der kan du se hva vi har gjort og hva vi planlegger å gjøre. En del aktiviteter er faste gjengangere, andre er mer sesong- , tema- og værorientert.

Vi drar på kafè, på kino, til vigelandsparken, i skogen, til Ski sentrum, Rammegård, ja nærmest overalt i Akershus og Oslo. Harryturer hører selvsagt med i turgruppas konsept.

Solborguka finner sted i begynnelsen av juni, med eget program. Vi nevner bare kort veteranbilkjøring, hatteparade, konserter og leker og den store sommerfesten.

Kulturgruppa arrangerer også ulike aktiviteter for beboerne; pubkvelder er populært og pårørende er spesielt velkommen! Konserter, utflukter, bakedager, bunadsshow og foredrag med ulike kåsører har også godt oppmøte. Vi abonnerer på konsertordning via Akershus Musikkråd, det gir oss 10 konserter årlig. Ellers må også nevne sansehagen; en trygg uteplass og arena for hyggelige treff for alle.

Vi spiller på lag med eksterne aktører: Røde Kors, Ski Sanitetsforening, Kiwanis, Lions, Frivillighetssentralen og Ski bygdekvinnelag. Disse står for mange arrangementer gjennom hele året, bl a trallesalg, hyggekvelder, Luiciatog, bakedag før jul og besøkshundtjeneste. Følg med på oppslag og på Facebook. Hver onsdag arrangerer vi onsdagskafè fra kl 1630-18.30. Pårørende er spesielt velkommen.

 

 

 Aktivitetskalender

 

 

 

 Håndpleie Bålkaffe  Pus Kanin

Måltider

Frokost mellom 8- 10

Lunsj mellom 11 -13

Middag ca kl 16.00

Kveldsmat mellom 19 – 20

I tillegg til dette er det mellommåltider etter behov og kaffe med noe søtt daglig.

 

Det å samles rundt mat/måltider har alltid vært og er fortsatt viktig. Vi spiser sammen på avdelingene, i kantina, i hagen og på turer. Kjøkkenet tilbereder gode og varierte måltider fra bunnen av. Vi har matfaglig kompetanse til beste for beboerne, men som også ansatte drar nytte og glede av. Se ellers meny som henger oppe på postene, og som blir lagt ut på Facebook.

Fårikål Lunch Middag 17. mai kake

 

Solborg ble Årets Matgledebedrift 2017!

Årets Matgledebedrift 2017

 

Vi har åpnet søndagskafe! 

Brukerråd

Brukerråd er et forum der beboerne er representert vesentlig ved sine pårørende. Rådet var bl a en viktig pådriver for bygging av turstien rundt sykehjemmet. Se oppslag om brukerråd på avdelingene.

Besøkstider

På Solborg har vi ikke faste besøkstider; Slekt og venner er velkommen i utgangspunktet når som helst, så lenge det er til glede og hygge for beboer. Det kan tenkes situasjoner der det vil være beboers interersse å skjerme seg noe/bli skjermet. Dette tar vi opp hvis det blir aktuelt.

Praktisk informasjon

Merking av klær; Alle klær blir merket på vaskeriet det er derfor viktig at personalet gjøres oppmerksom på nytt tøy. Klærne må være lettstelte og tåle vaskerivask. Pent tøy/ulltøy må vaskes privat. Dere pynter beboers rom slik dere ønsker. Alle rom har uttak for kabler til TV og telefon.

Beboerkonti; Det er økonomikonsulenten som administrerer dette; ta kontakt for praktiske avtaler rundt beboers hverdagsøkonomi.

Ofte stilte spørsmål

Åpningstid i resepsjonen?

Vår resepsjon er åpen alle hverdager mellom kl 09.00-13.30.

Åpningstid i kafeen?

Kafèen er åpent for alle hver mandag til fredag mellom kl 11.00-13.00.

Onsdagskafèen er åpen for alle fra kl 1630-1830.

 


Publisert: 22.10.2015 13:11
Sist endret: 01.02.2019 10:40
Solborg bo- og aktiviseringssenter

Besøksadresse:

Eikjolveien 1
1400 Ski

Postadresse:

Pb 3010
1402 Ski

Telefon: 64 85 32 00