Forstørr tekst Kontrast Tekst til tale

Statens vegvesen oppgraderer busstopp ved Siggerud skole

I sommer oppgraderer Statens vegvesen busstoppet ved Siggerud skole. Det får ny asfalt og ny kantstein. Flere busslommer i Ski skal universelt utformes.

Oppgraderingen er en del av et større prosjekt, der Statens vegvesen skal oppgradere ni busslommer i Ski kommune til universell utforming. Dette er noe ordfører og de andre lokalpolitikerne har jobbet for i trafikksikkerhetsutvalget.

– Vi begynte med busslommen ved Siggerud skole. Den tar vi nå i ferien mens skolen er stengt, sier Helge Bang, prosjektleder fra Statens vegvesen.

Dette er de ni busslommene som skal oppgraderes:

• Èn ved Siggerud barneskole
• To ved Finstad
• To ved Eikeliveien
• To ved Kontra kulturskole
• To ved Ski kirke

Arbeidene består i nye kantsteiner, asfaltering, merking for svaksynte og nye leskur der det er nødvendig.

Det vil ifølge prosjektleder Bang bli nødvendig å flytte busstoppene noe under anleggsperioden, og man må påregne noe redusert fremkommelighet i korte perioder.

Statens vegvesen har ifølge prosjektleder frist til å bli ferdig med busslommene i oktober.

busstopp kontra

Busslommen ved Kontra kulturskole er et av busstoppene som skal oppgraderes til universell utforming i løpet av høsten. Slik så det ut i juli. Foto: Ski kommune

Publisert: 12.07.2017 10:05
Sist endret: 12.07.2017 10:17