Sitteboksen i Ski sentrum blir snart revet

Sitteboksen for barn og unge på torget i Ski ble bygget og satt opp som et midlertidig byutviklingstiltak. Den har blitt så slitt av bruk at det nå er på tide å rive den.

sitteboksen ski sentrum
Sitteboksen i Ski sentrum blir borte en av de nærmeste dagene. Foto: Ski kommune

– Vi er veldig glade for at sitteboksen ble tatt så godt i mot av barna og ungdommen i Ski. Nå synger den dessverre på siste verset, og vi ser at det er på tide at den blir fjernet, sier samfunnsplanlegger Cecilie Mæle i Ski kommune.

Sitteboksen ble laget av og for barn og unge i samarbeid med et arkitektfirma, og var et midlertidig byutviklingstiltak. Det innebærer at den ikke er bygget for å være en permanent installasjon. I tre år har den vært et trygt, avskjermet og mye brukt oppholdssted for den yngre garde like ved gågata i Ski sentrum.

En gruppe barn og unge designet selv hvordan de ønsket at boksen skulle se ut og hva den skulle romme. Boksen ble høytidelig åpnet av tidligere ordfører Tuva Moflag som en del av #bylivsprosjekter i 2016.

Kommunen har per nå ingen konkrete planer om å sette opp en ny sitteboks, da denne ble bygget og satt opp som et midlertidig byutviklingsprosjekt. Neste år begynner etter planen utbyggingen av nedre torg, og det nye torget vil bli en gratis møteplass som skal være tilgjengelig for alle.

Les mer om nedre torg

Publisert: 04.09.2019 08:27