Hanne Opdan er valgt som ordfører i Nordre Follo kommune

Kommunestyret i Nordre Follo hadde torsdag kveld sitt første kommunestyremøte.

Kommunestyret Nordre Follo kommune

Hanne Opdan (Ap) valgt som ordfører og Hans Martin Enger (MDG) valgt som varaordfører.

De 47 representantene samlet seg for aller første gang til det konstituerende møtet torsdag 17. oktober kl. 19 i Oppegård rådhus på Kolbotn.

Lederen for fellesnemnda for Nordre Follo kommune, Thomas Sjøvold, ledet møtet før Hanne Opdan overtok møteledelsen etter at hun var valgt som ordfører.

- Dette er en stor dag og et historisk øyeblikk når vi nå har samlet kommunestyret til Nordre Follo kommune for første gang. Jeg vil takke for tilliten kommunestyret har vist meg ved å velge meg til ordfører. Jeg ønsker å være en ordfører for hele Nordre Follo kommune – alle innbyggere, ansatte og folkevalgte, sier Hanne Opdan.

Hun legger vekt på at den gode kommunen skapes av innbyggerne, folkevalgte og ansatte sammen.

- Jeg vil bidra til at vi sammen skal finne de gode løsningene, utløse kreativitet, inspirere og motivere hverandre. Det vil frigjøre nye, positive krefter og føre vår kommune framover, sier Opdan.

Hans Martin Enger fra Miljøpartiet De Grønne er valgt som varaordfører.

- Jeg er veldig glad i dag og vil takke for tilliten. Nå ser jeg fram til å ta fatt på mange viktige oppgaver i vår nye kommune sammen med de andre folkevalgte, sier Enger.

Formannskapet 2019 – 2023
Formannskapet vil ha 13 representanter og bestå av Hanne Opdan (Ap), Hans Martin Enger (MDG), Oddbjørn Nesje (Ap), Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V), Elin Skifjell (SV), Simen Bondevik (Krf), Silje Brekke Bakken (Ap), Anne Kristine Linnestad (H), Melissa Kristiansen (H), Helge Marstrander (H), Johan Kristian Bjerke (H) og Tønnes Stenersen (Frp).

Nordre Follos kommunestyre har sitt første ordinære møte 31. oktober.

Les også: Dette er representantene i Nordre Follos kommunestyre

Les også: Tre kommunestyrer fram til 31.12.19