Gründere vil samarbeide med Ski og Oppegård kommuner om sykkelsatsing

Oppegård og Ski kommuner ønsker et levende gründermiljø i kommunene, og etter hvert også i den nye felles kommunen Nordre Follo. Tirsdag 20. juni besøkte ordførerne sykkelgründere på Rosenholm Campus som vil gjøre miljøvennlig helårssykling enklere for hvermannsen.

– Vi vil at vår nye felles kommune Nordre Follo skal bli sykkelby, var det samstemte budskapet fra ordfører i Ski Tuva Moflag og ordfører i Oppegård Thomas Sjøvold da de besøkte gründerne bak ReTyre, et vintertrekk med pigger til hybridsykkeldekk.

NRK Østlandssendingen dekket besøket. Her kan du se innslaget.

Firmaet heter Technium AS. Ordførerne møtte Paul Magne Amundsen, daglig leder og Brage Marvik, produktutvikler. De unge innovatørene uttrykte et ønske om å få kommunene med på retyre-prosjektet for å øke folks engasjement rundt vintersykling. Ordførerne ønsker initiativet velkommen.

Snakket om samarbeid
– Jeg er sikker på at markedet for dette kommer, samtidig som vi blir bedre på måking og feiing av gang- og sykkelveier, sa Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold.
Gründer Paul Magne Amundsen var klar i talen på hva de trenger fra kommunen:
– Tilrettelegging for syklistene er alfa og omega. Bedre måking og feiing, og også at kommunene gjør innovative innkjøp. Vi ønsker å få besøk slik som i dag, og hjelp til å vise oss frem, sa Amundsen til ordførerne.

Gründerne hadde forberedt en uformell konkurranse mellom ordførerne for å få demonstrert hvor enkelt produktet deres er å bruke sammenlignet med å skifte selve sykkeldekkene: Hvem var raskest til å sette vintertrekket på og ta det av igjen? Ordførerne stilte opp ved hvert sitt dekk etter å ha blitt vist hvordan man håndterer piggtrekket.
Tuva Moflag gikk seirende ut av konkurransen, hun klarte det på 22 sekunder.
– Det er en kneik å begynne med vintersykling. Været får man ikke gjort noe med, men dette trekket er så enkelt å bruke at hvem som helst kan få det til, mente Skis ordfører.

Ordførerduoen fortalte gründerne og NRK om kommunenes satsing på sykkel og syklende så langt, og hva de ser for seg fremover. I Oppegård skal det blant annet komme sykkelhotell på Rosenholm og på Kolbotn. Ski kommune har fått Oppegård kommune med på en elbysykkelordning som begge kommunestyrene nylig vedtok.

Ønsker blomstrende gründermiljø
–Vi vil gjerne at gründermiljøet i Oppegård, Ski og senere Nordre Follo skal spire og gro, sa Sjøvold. – Og vi ønsker å ha dette miljøet, supplerte Amundsen.

Per i dag huser Rosenholm Campus i Oppegård blant annet to helt ulike gründerbedrifter. Det er plass til flere. 1. januar 2020 blir Ski og Oppegård slått sammen til Nordre Follo kommune. Det er gode kollektivforbindelser til Oslo fra hovedstadens nabokommuner i øst.

Ordførerbesøket på Rosenholm ble initiert av Ski kommunes næringsrådgiver Bjørnar Angell, som blant annet fungerer som Ski kommunes kontaktpunkt mellom kommunen, næringslivet og andre aktuelle næringsaktører.

bedriftsbesøk ordførerne rosenholm

Ordførerne i Oppegård og Ski Thomas Sjøvold og Tuva Moflag besøkte gründerne Brage Marvik og Paul Magne Amundsen på Rosenholm Campus tirsdag 20. juni.

Publisert: 21.06.2017 10:46
Sist endret: 24.06.2019 13:44