Forstørr tekst Kontrast Tekst til tale

Enighet om en løsning på finansielle problemer i Follobaneprosjektet

Planen til entreprenørselskapet Condotte for rask betaling av underentreprenører som arbeider ved Oslo S er godkjent, melder Bane NOR. Underentreprenørene starter opp arbeidet umiddelbart.

Bane NOR har vært i møter med entreprenøren Condotte og blitt informert om deres plan for rask betaling av underentreprenører som arbeider ved Follobaneprosjektets to anleggsområder ved Oslo S.

- Planen, som også skisserer hvordan selskapet skal garantere betaling til underleverandørene i tiden fremover, er godkjent av Bane NOR og Condottes underleverandører. Dette vil si at alle underleverandører raskt vil komme i gang med arbeidet, sier Erik Smith prosjektdirektør i Follobaneprosjektet på Bane NORs nettsider.

Betalingsproblemene har kun vært knyttet til Condottes totalkontrakter EPC Civil Oslo S og EPC Drill&Blast, og har ingen innvirkning på Follobaneprosjektets øvrige kontrakter eller prosjektet som helhet.

Arbeidet ved de andre anleggsområdene i Oslo og i Ski har gått som planlagt i sommer, og togtrafikken skal settes i gang igjen som planlagt i august, uavhengig av den midlertidige situasjonen som har oppstått for deler av arbeidet med Follobanen ved Oslo S.

Les relaterte aktuelle saker:

Kommunen er i dialog med Bane NOR (om Nordbyveien bro)

Nyhetsbrev fra Follobaneprosjektet

Nytt gang- og sykkelmønster når Nordbyveien bro åpnes

Jernbanen mellom Ski og Oslo stengt uke 26-31

Nabovarsel fra Bane NOR om støy i Ski i sommer

Ny betalingsløsning for pendlerparkering ved Ski stasjon

ski stasjon juli 2017

Ski stasjon 12. juli 2017. Foto: Ski kommune