E134 Oslofjordtunnelen stengt 25. september kl. 11.00-14.00

Statens vegvesen varsler at Oslofjordtunnelen stenges i tre timer førstkommende onsdag på grunn av en beredskapsøvelse i tunnelen.

I tillegg stenges følgende tunneler på E134 i retning mot Oslofjordtunnelen: Frogntunnelen, Vassumtunnelen, Merraskottunnelen og Stampeleinåstunnelen.
Omkjøring blir skiltet via E18 Oslo og ferja Moss-Horten.

- Scenariet som møter nødetatene øvelsesdagen er laget så realistisk som mulig slik at nødetatene og Statens vegvesen skal få øvd på samhandling og håndtering, noe som er svært viktig for å være best mulig rustet når virkelige hendelser skjer, sier Anine Kalmo Larsen, øvingsleder og brannvernleder for tunneler i Akershus og Oslo i Statens vegvesen.

Stengte tunneler
Mens øvelsen pågår vil følgende tunneler være stengt på E134 i retningen mot Oslofjordtunnelen: Frogntunnelen og Vassumtunnelen i Akershus og Merraskottunnelen og Stampeleinåstunnelen i Buskerud.
Tunnelene åpnes for trafikk fra kl. 14.00 samme dag, eller så fort tunnelene er klargjort etter øvelsen. Omkjøring blir skiltet via E18 Oslo og ferja Moss-Horten.

Følgende aktører deltar i beredskapsøvelsen:
• Follo brannvesen IKS, Hurum brannvesen, Røyken brann og redning
• Oslo og Akershus ambulansetjeneste
• Øst politidistrikt og Sør-Øst politidistrikt
• Mesta AS og Vaktmesterkompaniet AS
• Representanter fra Statens vegvesen, blant annet Vegtrafikksentralene i Region sør og øst.

I tillegg til aktørene som skal øves, deltar det flere statister, samt observatører fra blant annet Fredrikstad brannvesen, Moss interkommunale brannvesen, Oslo brann og redning, Asker og Bærum brannvesen, Oslo politidistrikt.

Publisert: 23.09.2019 10:17
Sist endret: 22.10.2019 08:46