Bli vintersyklist og få vinterpakke til sykkelen!

Har du lyst til å prøve vintersykling? Nå kan du søke om gratis vinterpakke til sykkelen din.

Sykler dekket av snø

De fleste setter bort sykkelen i vinterhalvåret. Mange av de som prøver piggdekk blir imidlertid positivt overrasket over hvor godt dekkene sitter på vinterføre. Ski kommune anbefaler flere å prøve dette, og gir bort vintersykkelpakker bestående av piggdekk, dekkskifte, lys og refleksvest, eller kun piggdekk og dekkskifte for de som ønsker det.

Slik søker du
Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet nedenfor. Det vil være mulig å søke om vintersykkelpakke til og med torsdag 5. desember, eller så langt beholdningen rekker.

Søknadsskjema for vintersykkelpakke.

Hvem kan få vintersykkelpakke?
Mottakerne av pakkene må være bosatt i Ski kommune, og ha sykkel med dekkstørrelse mellom 26 og 29 tommer.
Vinnerne av vintersykkelpakke vil få utdelt en kvittering, som tas med til G-Sport på Ski storsenter for dekkskifte i løpet av ukene 46 til 49. Tid for skifte må vinnerne selv avtale med butikken.

Vi oppfordrer alle typer syklister til å søke, også de med el-sykkel. Vi søker syklister i alle aldre, fra alle deler av kommunen. Vi skal gi bort omkring to hundre sykkelpakker. I utgangspunktet gjelder «først til mølla»-prinsippet, men vi forbeholder oss retten til å plukke ut deltagere slik at vi får et bredt utvalg.

Hvilken dekkstørrelse trenger du?
I søknadsskjemaet må du oppgi hvilken dekkstørrelse du ønsker. Dette oppgis i tommer. Hvilken størrelse det er på dekkene på din sykkel finner du på siden av dekkene som allerede står på sykkelen.

I kampanjen tilbyr vi disse dekkstørrelsene:

• 26x1,9 fra Suomi Tyres
  • 27,5x2,1 fra Suomi Tyres
  • 28x1,60 fra Schwalbe
  • 29x2,25 fra Schwalbe

Tips til vintersykling
Noen lurer på hva de skal ha på seg når de sykler om vinteren. Bruk vanlige vinterklær eller skiklær. Det kan være en fordel med jakker som er lange på ryggen og ermene. Husk votter, refleks og lykt. Det er ekstra viktig å bli sett på mørke vinterdager. Gul refleksvest gjør at du synes godt, både i mørket og når det er lyst. Refleks rundt anklene er også smart. Jo lavere refleksen sitter, jo lettere er det for bilistene å se deg.

Hvorfor kampanje for vintersykling?
Bakgrunnen for tiltaket er blant annet å redusere bruken av bil. I vår kommune er transportsektoren den største direkte kilden til klimagassutslipp.
Undersøkelser utført av Transportøkonomisk institutt har vist at 45% av bilreisene i Ski kommune er under 5 kilometer. Vi tror at en del av disse kan erstattes med bruk av sykkel.

I tillegg til reduserte klimagassutslipp kommer andre positive effekter av sykling, som redusert forurensning, lavere parkeringsbehov og forbedret folkehelse.

Publisert: 29.10.2019 17:09
Sist endret: 31.10.2019 10:02