Vil du være valgmedarbeider i høst?

Vi trenger valgmedarbeidere til 12 valglokaler søndag 8. september og mandag 9. september til valget for Nordre Follo kommune og Viken fylkeskommune.

Valglogo

Fra 1. januar 2020 blir kommunene Ski og Oppegård slått sammen til Nordre Follo kommune. Representanter til det første kommunestyret i den nye kommunen og representanter til den nye fylkeskommunen skal velges.

Våre stemmekretser
Vi trenger valgmedarbeidere til 12 valglokaler søndag 8. september og mandag 9. september. I Nordre Follo har vi følgende kretser: Hebekk, Kontra, Siggerud, Langhus, Kråkstad, Finstad, Vevelstad, Bøleråsen, Kolbotn, Hellerasten, Sofiemyr og Greverud.

Åpningstid i valglokalene
Søndag 8. september kl. 14.00 – 20.00
Mandag 9. september kl. 09.00 – 21.00

Arbeidsoppgaver
På valgdagene bruker vi det nasjonale valgsystemet EVA, og dette stiller større tekniske krav til deg som valgmedarbeider enn tidligere. Eksempler på andre oppgaver er å stå vakt, veilede velgere, etterfylle stemmesedler, holde orden, opptelling med partifordeling.

Opplæring
Alle som skal være valgmedarbeider må delta i opplæring én kveld før valgdagene. Der vil vi gå gjennom de ulike arbeidsoppgavene, datasystemet EVA, lovverk mm. Opplæring vil foregå i:

Ski: onsdag 21. og torsdag 22. august kl. 17.00-20.00
Oppegård: mandag 26. og tirsdag 27. august kl. 17.00-20.00

Arbeidstid
Søndag kl. 12.30 – ca. 21.00 (eller til man er ferdig med å rydde valglokalet)
Mandag kl. 08.30 – ca. 23.00 (eller til man er ferdig med å rydde, opptelling/partifordeling av stemmesedler og lignende i valglokalet), eller
Mandag kl. 15.00 – ca. 23.00 (eller til man er ferdig med å rydde, opptelling/partifordeling av stemmesedler og lignende i valglokalet)

Alle valgmedarbeidere må jobbe begge dager, søndag og hele eller halve mandag.

Godtgjøring
Søndag kr 2 200 (hel dag)
Mandag kr 3 800 (hel dag)
Mandag kr 2 200 (fra kl. 15.00 – ut dagen)
Obligatorisk opplæring kr 700 (3-4 timer én kveld)

Hvem kan være valgmedarbeider?
Merk:

• Du må ha fylt 18 år i løpet av 2019
  • Du kan ikke være valgmedarbeider hvis du står oppført på en valgliste til kommunestyret i Nordre Follo eller fylkestinget i Viken.

Påmelding
Blir du med og deltar i et viktig og spennende arbeid disse to valgdagene? Følg lenken og fyll ut skjemaet:

Påmelding

Lurer du på noe?
Ta kontakt med

Politisk Sekretariat i Ski på e-post PolitiskSekretariat@ski.kommune.no eller

Formannskapskontoret i Oppegård på e-post formannskapskontoret@oppegard.kommune.no

Publisert: 01.03.2019 14:54
Sist endret: 01.03.2019 15:01