Aktuelt
Byggeprosessen Skolemiljø og mobbing Fritidstilbud i Ski
Foreldremøte 1.-3. trinn
Vi ønsker velkommen til foreldremøte 27.02.19 kl. 18.00-20.00
Vinterferien på Ski bibliotek
Ski bibliotek har mange fine tilbud til barn og unge i vinterferien.
Foreldremøte 04.02.19
Vi ønsker alle foresatte til elever på 4.-7. trinn velkommen til foreldremøte. Hvordan kan du som forelder være med på å skape en positiv mediehverdag? Hvordan lære barn å ta smarte valg på nett, mobil og spill? Dette er aktuelle og viktige tema som blir tatt opp på møtet som holdes i regi av Barnevakten.
Hebekk skole søker dyktige vikarer
Skolen trenger vikarer fra 03.01.19. Vi søker lærervikarer som liker å jobbe med barn, og som er strukturerte og pliktoppfyllende. Det er også en fordel med erfaring fra arbeid med barn og unge. Ta kontakt med skolen ved interesse.
Om skolen
Hebekk skole er en barneskole med 390 elever fordelt på 18 klasser. I skolefritidsordningen går det 168 barn. Vi har 70 ansatte. Skolen ligger i Ski kommune med kort vei til både Ski sentrum og marka.
Elevtallet er økende, og skolen har derfor vært gjennom en omfattende byggeperiode de siste to årene. Våren 2018 kunne noen av elevene flytte inn i splitter nye lokaler, og høsten 2018 sto hele skolen ferdig oppusset. Uteområdet har blitt nytt og flott. Nybygget inneholder også en ny forsterket avdeling for barn med autismespekterforstyrrelser. Vi synes vi har fått et flott og fargerikt skolebygg!
Følg Hebekk skole på Facebook!
Hebekk skoles mål og verdier
Hebekk skole har som mål å skape en best mulig skole og SFO ut fra de rammebetingelsene vi har. Vi jobber for at Hebekk skal være en skole som inkluderer alle og som gir meningsfull læring
-
hvor alle føler trygghet og tilhørighet
-
hvor alle viser respekt og toleranse for hverandre
-
som legger til rette for best mulig læringsbetingelser for den enkelte elev
-
som legger vekt på et godt og konstruktivt samarbeid skole/hjem
Som PALS-skole jobber vi systematisk med tydelig klasseledelse og gode relasjoner, der vektleggingen av positiv anerkjennelse og kommunikasjon er avgjørende for et godt læringsmiljø. Arbeidet med PALS kombinert med Trivselslederprogrammet, der FAU støtter oss økonomisk, er med på å fremme et trygt skolemiljø. Vi opplever at vi har et positivt skolemiljø på skolen med høy trivsel og lite elevkonflikter og mobbing. Vi jobber etter våre felles verdier; å vise ansvar, omsorg og respekt. For å lykkes med å skape et inkluderende læringsmiljø, er vi avhengig av et best mulig skole-hjem samarbeid.
Sammen kan vi skape en best mulig skole!
Litt historikk om Hebekk skole
Skolen startet opp i en Moelvenbrakke skoleåret 1963-1964. I 1997-98 ble skolen renovert og et nytt bygg ble satt opp. Med et voksende elevtall har vi vært trangbodde, og med det nye skolebygget som sto ferdig våren 2018 er skolen nå laget for å huse 600 elever. Etter to strevsomme år med bygging er vi nå veldig glade for at skolen har blitt rehabiliterert og utvidet.
Avdeling for elever med autismespekterforstyrrelser
Avdeling for elever med autismespekterforstyrrelser tilbyr et kvalitativt godt skole- og SFO-tilbud til elever med sammensatte behov.På avdelingen jobber spesialpedagoger, miljøterapeuter og miljøarbeidere. Avdelingen er opptatt av implementering av evidensbaserte intervensjoner med anvendt atferdsanalyse som grunnpilar i metodevalg.
Praktisk informasjon
Svømming
Det er viktig at barn blir trygge i sjø og vann, og oppøver nødvendige svømmeferdigheter for dette. Skolens svømme- og livredningsopplæring spiller en viktig rolle i denne forbindelse.
I Læreplanverket for Kunnskapsløftet er det kompetansemål knyttet til svømme- og livredningsopplæring.
På Hebekk skole er det skoleåret 2018-2019 elevene på 3., 4. og 7. trinn som har svømmeundervisning. Svømmeundervisningen foregår på tirsdager gjennom hele skoleåret. Vi benytter Ski bad.
Skolemelk
Skolen fortsetter suksessen med TINE Skolelyst, som er en nettbasert abonnementsordning på skolemelk Med Skolelyst legges det til rette for påfyll av næring og energi gjennom skoledagen. Nå er det mulig å bestille mye forskjellig til skolemåltidet slik som melk, fruktdrikk, smoothie, yoghurt, grøt, frukt og grønt. Bestillingsløsningen har også blitt mer fleksibel. Nå kan man sette opp uken slik man vil og tilpasse bestillingen til barnets behov. Det er også mer fleksibel betaling enn tidligere – man velger selv om man vil betale hele beløpet med en gang eller litt hver måned.
På skolelyst.no kan du finne svar på spørsmål om ordningen. Du kan også kontakte Tine på telefon 513 71 510 eller på e-post: skolelyst@tine.no.
Helsetjenester
Skolehelsetjenesten jobber helsefremmende og forebyggende.Vi jobber individuelt, i grupper og underviser klassevis. Vi gjennomfører vaksinasjon etter anbefalt barnevaksinasjonsprogram.
Hedda Høglund er helsesøster på Hebekk skole.
Kontaktinformasjon:
Telefon: 90262491
e-post: hedda.hoglund@ski.kommune.no
Kontortid: 08.00 - 15.00 mandag til torsdag
Du trenger ikke bestille time hos helsesøster. Kom gjerne innom for å se om vi er ledig eller send sms, mail eller ring hvis du ønsker det!
Ved sykdom eller akutt legebehov kontaktes fastlegen eller legevakta på tlf 116117
Her kan du lese mer om skolehelsetjenesten og vaksiner
Ringetider
Skoledagen ved Hebekk skole er delt inn etter følgende timeplan.
0. time kl. 8.00-8.30
1. time kl. 8.30-9.15
2. time kl. 9.15-10.00
Friminutt kl. 10.00-10.30
Spising kl. 10.30-10.45
3.time kl. 10.45-11.30
4. time kl. 11.30-12.15
Friminutt kl. 12.15-12.45
5.time kl. 12.45-13.30
6. time kl. 13.30-14.15
Leksetid
Særskilt språkopplæring
Elever med annet morsmål enn norsk kan få særskilt norskopplæring inntil de har tilstrekkelige ferdigheter i norsk til å følge den vanlige opplæringen. Om nødvendig har eleven også rett til morsmålsopplæring, tospråklig fagopplæring eller begge deler.
Dette gjelder nyankomne og andre minoritetselever med svært begrensede norskkunnskaper. Grunnskolene har ansvar for tilbudet om særskilt norskopplæring til barn i skolepliktig alder.
Målgruppe: Elever fra språklige minoriteter i grunnskole og videregående skole.
Kriterier/vilkår:
Eleven må ha annet morsmål enn norsk og samisk. Eleven har ikke tilstrekkelige kunnskaper i norsk til å følge den vanlige undervisningen
Retten til denne opplæringen bygger på forskrift til opplæringsloven, § 2 - 8
"Elevar i grunnskolen med anna morsmål enn norsk og samisk har rett til særskild norsk-opplæring til dei har tilstrekkeleg dugleik i norsk til å følgje den vanlege opplæringa i skolen. Om nødvendig har slike elevar også rett til morsmålsopplæring, tospråkleg fagopplæring eller begge delar. Morsmålsopplæringa kan leggjast til annan skole enn den eleven til vanleg går ved."
De foresatte har ansvar for morsmålsundervisning etter at eleven kan følge undervisningen på norsk.
Dersom foresatte til en minoritetsspråklig elev vurderer at barnet har behov for særskilt norskopplæring og eventuelt morsmålsopplæring og/eller tospråklig fagopplæring, kan foresatte melde dette behovet til skolen.
Skolens lærere foretar en kartlegging av norskkunnskapene til elever med minoritetsspråklig bakgrunn. De elevene som skolen vurderer ut ifra kartleggingen ikke har tilstrekkelige norskkunnskaper til å følge den vanlige opplæringen, vil deretter få tilbud om særskilt norskopplæring og eventuelt morsmålsopplæring og/eller tospråklig fagopplæring. Tilbudet vil bli sendt skriftlig til de foresatte i form av et enkeltvedtak. Vedtaket vil gjelde til ny kartlegging er foretatt, og et nytt vedtak blir fattet påfølgende skoleår.
Spørsmål vedrørende særskilt norskopplæring, morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring kan rettes til Hebekk skole.
Nyttige lenker
Nullmobbing Kjenner du noen som blir mobbet? Informasjon til barn, unge og foreldre om mobbing og rettigheter.
Barnevakten Gode råd om barn og medier
Regler og rutiner
- Ferier og fridager (skoleruta)
- Ordensregler for Hebekk skole
- Skolestart
- Skoleskyss
- Skolebytte
- Permisjon fra opplæringen
- Delvis fritak fra aktiviteter
- Smittevern i barnehager, skoler og SFO
- Ulykkesforsikring
- Skolekretser i Ski
- Kommunalt ordensreglement
- Infoskriv om elevPC
- infoskriv om iPad
Kvalitetsarbeid
Deltagelse
- Samarbeid skole-hjem
- Elevenes skolemiljø - varsling og oppfølging
- Skjema for kontaktinformasjon
- Barn og unges kommunestyre
Satsingsområder
Satsingsområder for Hebekk skole
Kvalitet og utvikling i Ski-skolen
Skolefritidsordningen (SFO)
Skoleåret 2017/2018 startet vi opp med 168 barn fordelt på to baser. SFO disponerer alle skolens arealer.
Hebekk SFO har Sosial kompetanse som sitt hovedsatsningsområde. Overordnet mål er å "utvikle barnas sosiale kompetanse gjennom lek, selvvalgte aktiviteter og samhandling. Vi skal gi alle barn et SFO-tilbud som fremmer vekst og utvikling, gir økt trivsel og positivt selvbilde".
Dette får vi til gjennom :
- Daglige samlinger i 1.-2.klassebasen
- Faste organiserte aktiviteter hver uke
- 4.klasse-klubb
- Eget program for høst-, vinter- og sommerferien
- Variert uteområde
- Flere årlige arrangement/fester
- Barna får ett måltid om dagen. Variert og sunn matmeny med varmmat gjennomsnittlig 2-3 ganger/uke
- Samarbeid med kontaktlærerne om det enkelte barn.
Søke/endre SFO plass Mer informasjon og vedtekter for SFO i Ski
Matplan for SFO Vinterferien 2019
Åpningstider:
kl.07.15-08.30
kl.12.15/13.30/14.15-17.00
I skolens ferier kl.07.15-17.00
Kontakt
Kontor: 64 85 30 00
1.trinn 400 52 250
2.trinn 400 52 242
3. og 4. trinn 401 70 543
Basetelefonene er kun betjent i SFO tiden.
Lille basen ( 1. og 2. trinn)
Telefon: 1.trinn 400 52 250
Telefon 2. trinn :400 52 242
På 1. og 2. trinn er vi 102 barn
De voksne som jobber her er
Agnes Marit Bøhle, Jan Billy Aas, Sandro Beck, Ellen Holstad, Unni Waltersdorph, Sander Feyling, May-Britt Myklebust, Alban Shipshani, Martin Langseter, Hedda Steen Stefansson, Ronny Kristiansen
Vikarer på huset er Helen Brekke, Erlend Tytningsvåg og William Schiøtz
Storebasen (3. og 4. basen)
Telefon 3. og 4. trinn: 401 70 543
På 2. og 3. trinn er vi 55 barn
På storebasen er vi 125 barn
De voksne som jobber her er:
Helle Hvamstad, Jan Mellegaard, Unni Waltersdorph Hjemmen, Tone Østli, Jeanette Eriksen og Ronny Kristiansen
Ansatte
Ledelse og administrasjonen
Navn | Funksjon | Telefon | E-post | ||
Ingunn Lind Bjørhei | Rektor | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Marit Gulbrandsen | Inspektør | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Linn Langdalen | Inspektør | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Inger Nasser | konsulent/kontor | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Agnes Marit Bøhle | Baseleder 1.-2- SFO | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Helle Hvamstad | Baseleder 3.-4 SFO | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Fredrikke O. Hagerup | Leder for forsteket avd. | 64 85 30 00 | Send e-post | ||
Hege Amanda Linnarsson |
|
64 85 30 00 |
Lærere og fagarbeidere/ assistenter
Navn | Funksjon | Telefon | E-post |
André Iversen | Kontaktlærer 1trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
64 85 30 00 | Send e-post | ||
Ann Kristin Jansen | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Anna Juniszewski | Kontaktlærer 1trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Anne Haugland | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Britt Ytterstad | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Caroline Endsjø | Kontaktlærer 2trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Eirin G. Cederberg | Kontaktlærer 5.tinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Gunvor Berg Listhaug | Spes.ped. lærer/faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Heidi S. Storhaug | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Heidi T. Haram | Kontaktlærer 2.trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Helene Korvann | Kontaktlærer 4. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Hilda J. Kongsness | Kontaktlær 3. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Inger Helene Arnstad | Kontaktlærer 4. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Jorunn Orset | Kontaktlærer 7. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Kirsti B. Eriksen |
Kontaktlærer3. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Kjersti Lippestad |
Kontaktlærer 5. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Line-Sofie Gystad | Kontaktlærer 2. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Line Pay Holmberg | Sosiallærer/faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Line Østli Eng | Kontaktlærer 7. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Mai Gulbrandsen | Faglærer | 64 85 30 09 | Send e-post |
Merete Reme | Kontaktlærer 4. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Nina A. Andresen | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Nina Alette Eggerud | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Nina Karlsen | Kontaktlærer 7. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Ole Harald Gystad | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Ragnhild Ø. Sæheim | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Randi Ystmark | Spes. ped. koordinator | 64 85 30 00 | Send e-post |
Sena Jorganovich | Spes. ped. lærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Solveig Haugland | Kontaktlærer 6. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Solveig Østvold | Faglærer/spes. ped.lærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Tonje Berg | Kontaktlærer 6. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Trine Sjøvoll | Kontaktlærer 1. trinn | 64 85 30 00 | Send e-post |
Veronica Munkerud | Faglærer | 64 85 30 00 | Send e-post |
Annie Johannessen | Spes. ped lærer forsterket avd. | Send e-post | |
Mette Helling | Miljøarbeider forsterket avd. | Send- epost | |
Jennifer Aston | Miljøterapaut | ||
Miljøter | |||
Mijløarbeider | |||
Rudi A. Schierning | Spesialpedagog | ||
Åsmund Os Lislerud | Miljøterapaut | ||
Thekla Berntsen | Spesialpedagog | ||
Sara Hauan | Miljøterapaut | ||
Andrea Sorina | Miljøarbeider | ||
Therese E. Solstad | Miljøterapaut | ||
Stine Myking | Miljøterapaut | ||
Helene Johansen | Spes. ped lærer | Send e-post | |
Camilla Ramos Dahl | Assistent | Send e-post | |
Tone Østli | Fagarbeider | Send e-post | |
Ellen Holstad | Fagarbeider | Send e-post | |
Jeanette Eriksen | Fagarbeider | Send e-post | |
Jan Billy Aas | Fagarbeider | Send e-post | |
Jan Mellegaard | Assistent | Send e-post | |
Sandro Beck | Assistent | Send e-post | |
Martin Langseter | Assistent | Send e-post | |
Alban Shipshani | Assistent | ||
Aina Gilje | Assistent | ||
Unni Waltersdorph Hjemmen | Assistent | ||
Ronny Kristiansen | Assistent | ||
Hedda Stefansson |
Assistent | Send e-post | |
May-Britt Myklebust |
Assistent | Send e-post | |
Hege Søhoel | Assistent | Send e-post | |
Oliver Haug | Assistent |
Ledige stillinger i Ski kommune
Råd og utvalg
Elevråd
I elevrådet kan elevene arbeide for at klassen har det bra og være med på å lage en bedre skole.
Elevrådet har minimum et møte i måneden. På elevrådsmøtene tas det opp saker som handler om alle elevene og hele skolen. Det møter to representanter fra hver klasse. Det vil både være saker som gjelder hvert år ved skolen og innspill til barn og unges kommunestyre. I tillegg arbeides det med ulike saker som kommer fra klassene.
Elevrådsstyret har egne møter utenom elevrådsmøtene. Styret møter også i skolens brukerråd og kommunalt elevråd.
Elevrådet skoleåret 2018-2019
Leder:
Nestleder:
Sekretær:
FAU
Alle som har skolebarn er med i foreldrerådet. FAU er Foreldrenes Arbeids Utvalg for foreldrerådet på skolen. FAU skal arbeide for foreldrenes fellesinteresser, og medvirke til at elever og foreldre aktivt skaper et godt skolemiljø i samarbeid med skolen.
Referater
Referater 2016-2017
Referater 2017-2018
Referater 2018-2019
FAU skoleåret 2018-2019
Styret
FAU leder: Anne Hilde Bolstad
annhilde.bolstad@gmail.com
Tlf: 93022104
Nestleder: Svein Kråkenes
svekraak@icloud.com
Kasserer: Trine Mårvad
trinesmail@gmail.com
Sekretær: Martin Bidmead
mb@busch.no
Tlf:90547653
Foreldreutvalget for grunnskolen (fug.no)
Brukerrådet
I Ski kommune er det et politisk vedtak om at brukerrådet erstatter samarbeidsutvalget(SU). Brukerrådet fungerer også som skolemiljøutvalg. Rådet består av foreldre, lærere, andre ansatte, rektor og elever. En gang i året skal det avholdes et dialogmøte i virksomheten med brukerrådet og politikere. Vi henviser videre til Opplæringsloven § 11.
Barn med spesielle behov
Ressursteam
Skolen har et internt ressursteam som består av rektor/ledelsen og lærere som har spesialundervisning/kurstilbud for elever med behov.
I tillegg har vi et utvidet ressursteam som består av rektor/ledelsen, kontaktperson for PPT, ressurskoordinator, kontaktperson fra barnevernet og helsesøster. Ressursteamet har møter ca 1 gang i måneden. Internt ressursteam har tett dialog med lærerne og vurderer hele tiden hvem som bør få tilbud om kurs/ systemtiltak. Dersom dere som foresatte opplever at deres barn har behov for mer tilpasset opplæring enn det som kan gis innenfor klassen og trinnet, ta det opp med kontaktlærer, som igjen skal drøfte dette videre i internt ressursteam/utvidet ressursteam. Ressursteamet vil vurdere om vi har egnede systemtiltak på skolen, eller om det eventuelt er behov for å be PPT eller andre innenfor støtteapparatet om assistanse.
Besøk samlesiden for våre tjenester og tilbud for barn med spesielle behov.
Trafikksikkerhet
Ski kommune er et Trygt lokalsamfunn og fikk mars 2016 godkjenning som Trafikksikker kommune. Dette stiller krav til at kommunen arbeider godt, målbevisst og helhetlig med trafikksikkerhet. Alle kommunale barnehager og skoler i Ski kommune har godkjenning som Trafikksikre barnehager og skoler. Plan for trafikksikkerhetsarbeidet i den enkelte barnehage og skole er utarbeidet.
Bildegalleri
Besøksadresse:
1400 Ski
Telefon: 64 85 30 00
Epost: hebekk.skole@ski.kommune.no
Rektor: Ingunn Lind Bjørhei
Meld fravær: 594 40 113 (Transponder)
Les mer om å melde fravær i Transponder
Postadresse: Postboks 3010, 1402 Ski
Publisert: 26.01.2016 13:35
Sist endret: 15.02.2019 11:14